BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Izrael nem fog habozni a katonai válaszadással"

Izrael értesítette Ban Ki-moon ENSZ-főtitkárt, hogy viszonozni fogja a Hamasz támadásait, miután véget ért a fegyverszünet a gázai övezetet illetően.

"Izrael nem fog habozni a katonai válaszadással" – áll Izrael ENSZ-nagykövetének levelében. Gabriela Shalev az AFP információi szerint azért értesítette levélben az ENSZ főtitkárát, hogy így szerezzen támogatást a gázai övezet esetleges lerohanásához.

Tzipi Livni izraeli külügyminiszter a hivatalos tájékoztatás szerint hamarosan tárgyal a helyzetről külföldi kollégáival a helyzetről. A gázai övezetben péntek óta váltak intenzívvé a harcok, miután a Hamasz bejelentette: nem hosszabbítja meg a hat hónappal ezelőtt aláírt fegyverszünetet. A palesztinok a pénteki bejelentés óta több tucat rakétát lőttek ki Izraelre, az izraeliek pedig több légicsapást indítottak a palesztinok ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.