BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izrael: Nincs tűzszünet, ez csak a kezdet

Izrael elutasított bármiféle tűzszünetet a Hamasszal és hozzátette: a Gázai övezetre mért légicsapások hosszú hetekig tartó támadássorozat részei.

Negyedik napja folytatja Izrael a légitámadások a Hamasz által irányított Gázai övezetben, visszautasítva bármilyen lehetséges tűzszünetet a palesztinokkal – tudósít a Reuters. A körülzárt terület határinál felsorakoztak az izraeli csapatok és valószínű, hogy hamarosan földi támadásra kerül sor.

Az izraeli média Ehud Olmert miniszterelnököt idézve közölte, hogy a négy napja indított akció csak a stratégia egy lépése. Az ENSZ azonnali tűzszünetet követelt, de Meir Sheetrit izraeli belügyminiszter közölte, hogy erre nincs lehetőség. Véleménye szerint a támadások addig kell folytatni, amíg a Hamasz beszünteti az Izrael ellen indított rakétatámadásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.