BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzhamisító adócsalók - A ruhakereskedelem csak "elterelés" volt

Adócsaló társaságot leplezett le a pénzügyőrség. A házkutatások során jelentős mennyiségű hamis pénz került elő.

A szervezetten működő, fővárosi és Zala megyei vállalkozókból álló csoport tagjai magyarországi, szlovák és angol cégek alapításával egymással kapcsolatban működő üzlethálózatot alakítottak ki, ruhaneműk kereskedelme céljából. Valódi árumozgás azonban egyáltalán nem történt, csak számlán végeztek áruforgalmazást.

Az elkövetők az eddigi adatok alapján 13 magyarországi, 2 szlovák és 3 angol vállalkozáson keresztül több mint másfél milliárd forintot számláztak, ami után megkísérelték visszaigényelni az – összesen közel 300 millió forint – általános forgalmi adót.

A pénzügyőrök egyszerre 26 helyen tartottak házkutatást, melynek nyomán 13 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük ötöt őrizetbe is vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az ellenőrzés során az egyik gyanúsított megpróbált elbújni egy ruhásszekrényben, illetve a szervezet irányítója is meg akart szökni, de mindkettőjüket sikeresen kézre kerítették.

A „főnök” érdi irodájának átvizsgálása során a vámosok 4060 hamis 20 ezer forintos, és 373 hamis 500 eurós bankjegyet – összességében 130 millió forintnak megfelelő összeget – találtak.

A házkutatás során a vámhatóság lefoglalt még 12 számítógépet, 230 cégbélyegzőt és ügyvédi szárazbélyegzőt, valamint zárolt egy 170 millió forint értékű ingatlant is.

VGO-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.