BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szetey: A katolikus Spanyolországban összeházasodhatnánk

Szetey Gábor szerint gyáva, idejétmúlt és paternalista döntés született, amikor az Alkotmánybíróság megsemmisítette a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló törvényt.

Szetey Gábor a Népszabadságnak a döntéssel kapcsolatban elmondta: úgy tűnik, mintha nem mernék kimondani, hogy a melegek élettársi kapcsolatát támogatták, mert ez mégiscsak az Európai Unió. Az egykori személyügyi államtitkárt meglepte az Alkotmánybíróság döntése, úgy tervezték, hogy barátjával májusban lépnek regisztrált élettársi kapcsolatba. Mint mondta, a katolikus Spanyolországban, ahol jelenleg és dolgozik, bármikor összeházasodhatnának, de szeretnék magyarként hivatalosság tenni a kapcsolatukat.

Szetey szerint a döntés azt mutatja, hogy a bírák többsége nem bízik az emberekben, abban, hogy el tudják dönteni, hogyan akarnak élni. Az előző rendszer egyik legnagyobb átka az volt, hogy a hatalom döntött az emberek helyett. "Úgy tűnik, hogy ez nem változott, pedig felnőttek vagyunk, saját akarattal" – szögezte le.

Most feketén-fehéren kiderül, hogy a szocialista párt és leginkább annak kormánya valóban európai értelemben vett szociáldemokrata, melyben nemcsak beszélnek az egyenlőségről, hanem tesznek is érte - taktikailag nehezebb helyzetben is. Szetey bízik abban, hogy ez így van és úgy gondolja, ebben a helyzetben egy lehetőség adódik: a melegek szempontjából változatlan formában újra be kell nyújtani a törvényt az országgyűlésnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.