BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tölgyessy: nem elég a "Gyurcsány takarodj" politika

Úgy tűnik, a válság legzűrösebb időszakán túljutottunk, a neheze azonban csak most jön, és egyelőre nyoma sincs annak a társadalmi konszenzusnak, ami a kilábaláshoz kellene – mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Ha válság nem mélyül tovább, ez pedig már a jövő év első negyedében kiderülhet, folytatódni kell a tűzoltásnak, de nagy kérdés, hogyan –mondta Tölgyessy, aki szerint Gyurcsány Ferenc ugyanazt teszi, mint eddig: nagyokat mond, és keveset csinál. Reformokról beszél, miközben már most egyértelműen látszik, sem jövőre, sem a következő évekre nem várható növekedés.

A továbblépéshez mindenképp szükség lenne ahhoz, hogy az egymással szemben álló politikai erők változtassanak, ennek azonban egyelőre nyoma sincs.

A sikertelen főbíróválasztás megmutatta, hogy az MSZP továbbra is a hideg polgárháború logikája alapján cselekszik, hiszen a szocialisták Sólyom László államfő valóban reformer jelöltjét dobták vissza. Ha a köztársasági elnökkel nem tudnak egyezségre jutni, hogyan lehet szó társadalmi konszenzusról – tette fel a kérdést Tölgyessy, aki úgy látja, taktikát kell váltani az ellenzéknek is.

Nem lesz előre hozott választás, a „Gyurcsány, takarodj!” politikája pedig a következő másfél évre nem elég, és hiába példátlanul népszerű most Orbán Viktor, ha eközben folyamatosan távolodik el a gazdasági elittől. A mostani helyzetből Magyarország csak apró lépésekkel tud kilábalni, és tudomásul kell venni, hogy nagy, megváltásszerű megoldás nem létezik – mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.