BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

128 halott katona - Rekordot döntött az öngyilkosságok száma az amerikai hadseregben

Negyedik éve folyamatosan emelkedik az öngyilkosságot elkövető katonák száma, amely 2008-ban minden eddiginél magasabbra kúszott. A hadsereg körében az öngyilkossági arány mostanra magasabb a civilekénél.

Csak 2008-ban 128 amerikai katona vetett véget életének. A szám talán még magasabbra emelkedik, mivel 15 gyanús esetben jelenleg is tart a nyomozás – tudósít az AP.

A mostani negatív rekord négy éves folyamatos növekedés csúcspontja, jelenleg a hadseregben az öngyilkoságok aránya – a mérések történetében először – meghaladja a civil társadalomét. 100 ezer katona 20,1 százaléka követ el öngyilkosságot.

"Miért emelkedik a szám? Nem tudjuk megmondani, de azt igen, hogy mindent megteszünk a jelenség megakadályozására" – mondta Pete Geren, a hadsereg illetékese.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.