BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Egy fejlett társadalomban most a Tigázt és az E.ON-t választanák"

Ha létezne Magyarországon fejlett civil társadalom, hovatovább politizált fogyasztói magatartás, miként nyugaton, az ügyfelek most szép sorban átjelentkeznének azokhoz a szolgáltatókhoz, amelyek példát mutattak ebben a kérdésben – mondta a Figyelőnek Szabó Máté, miután kérésére - hogy a nagy téli hidegben az energiaszolgáltatók járjanak el méltányosan a díjhátralékot felhalmozókkal szemben - csak az E.ON. és a Tigáz tanusított méltányosságot.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a hetilapnak elmondta, az alternatív energia felhasználását érdemes lenne kevezményekkel támogatni. A Figyelő kérdésére Szabó Máté azt mondta: a szmogriadónak kalkulálhatató rizikónak kellene lennie egy modern társadalom közlekedésében, más kérdés, hogy ennek elrendelése előtt hatékonyabb kommunikációra lett volna szükség a teendők kapcsán.

Szerinte az autómennyiség felező akció nem volt teljesen sikertelen, de jobb lett volna, ha Szeged mintájára a Budapesten is ingyen lehetett volna aznap közlekedni. „Ez a BKV részéről is szép gesztus lett volna. Ettől még nem bukott volna nagyobbat a vállalat, mint amennyit amúgy is veszít naponta” – mondta Szabó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.