BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három százalékon a Jobbik, MDF - Egy százalék alatt az SZDSZ

A Századvég és a Forsense januári közvélemény-kutatásának eredményei továbbra is jelentős különbséget mutatnak a két nagy párt támogatottságában. Ezzel párhuzamosan a két kisebb parlamenti párt támogatottsága továbbra is jócskán a küszöb szint alatt van.

Gyakorlatilag decemberhez képest nem változott a választási részvételi hajlandóság januárban. A megkérdezettek 58 százaléka mondja biztosra, hogy elmenne szavazni, ha a hét végén országgyűlési választásokat rendeznének. A pártot választók aránya sem változott, továbbra is összesen 44 százalék nevezett meg egy pártot a pártválasztásra vonatkozó kérdésre a Századvég és a Forsense kutatásának keretében.

A pártpreferencia-adatok is alig mutatnak változást decemberhez képest. A Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében jelenleg is 24 százalék, az MSZP-é pedig 15 százalék. A két kisebb parlamenti párt, az SZDSZ és az MDF táborának támogatottsága 1-1 százalék. A szabad demokraták támogatottsága nem éri el, az MDF-é pedig csak kis mértékben haladja meg az 1 százalékot.

Az összes többi párt együttes támogatottsága továbbra is 3 százalék, ezen belül egyedül a Jobbik ér el 1 százalékot. A biztos szavazó pártválasztók csoportján belül továbbra is jelentős Fidesz-előny mutatkozik, a biztos szavazó pártválasztók 55 százaléka voksolna most vasárnap a legnagyobb ellenzéki pártra és változatlanul 32 százalék az MSZP-re. A kisebb pártokat tekintve figyelemre méltó, hogy az MDF mellett a Jobbik is 3 százalékos támogatottsággal bír, az SZDSZ pedig 1 százalékon áll.

Jelenleg a megkérdezettek 40 százaléka támogatná a kormány távozását és 39 százalék támogatná a jelenlegi kormány hatalomban maradását. A pártválasztásukban bizonytalanok körében a kormány megtartását támogatók tábora a valamivel nagyobb (37%) szemben a távozást sürgető 33 százalékkal. Továbbra is azok vannak többen, akik szerint a környezetükben élők többsége kormányváltást szeretne, az ezzel ellentétes hangulatot érzékelők aránya 23 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.