BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parkolási perek felújítása - A kisebb bírságokkal meg lehet úszni

Várhatóan csak a nagyobb összegről szóló ügyeket viszik ismét bíróság elé a parkolási társaságok azok közül, amelyeket egy tavaly nyári törvény értelmében megszüntettek, most viszont folytathatnak.

Az Alkotmánybíróság keddi döntése után a parkoló társaságok elvileg kérhetik, hogy a tavalyi törvény miatt felfüggesztett ügyek folytatódjanak. A bíróságoknak viszont ilyenkor azt is vizsgálniuk kell, hogy a parkolócégek miért csak évekkel később próbálnak behajtani például 2002-es vagy 2003-as parkolási bírságokat - hangzott el a Magyar Televízió Este című műsorában szerdán.

A Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke, Kovács Kázmér szerint a társaságok valószínűleg csak a nagyobb összegről szóló ügyeket viszik majd újra perre, a kisebbről szólóknál ezt nem kockáztatják meg - írja a Hírszerző az FH jelentése alapján. Kovács Kázmér azt nem tudta megmondani, hogy mit jelenthet a nagyobb összeg, meglátása szerint 50 vagy akár 100 ezer forint lehet a határ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.