BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

750 kábítószer-kereskedőt tartóztatott le az FBI

Az Egyesült Államokban működő kábítószerkartellek ellen indított országos hajtóvadászat során FBI ügynökök mintegy 750 személyt tartóztattak le - jelentette be Eric Holder igazságügy-miniszter.

Az ügynökök 23 tonna kábítószert is elkoboztak a 21 hónapig tartó akció során. Az akciósorozat keretében a Sinaloa kartell 52 tagjára tettek bilincset Kalifornia, Minnesota és Maryland államokban - írja a BBC.

A washingtoni igazságügy- minisztérium tavalyi jelentése megállapította, hogy a mexikói kábítószer-kereskedők szervezett bűnözői csoportjai jelentik a legnagyobb veszélyt az Egyesült Államokra nézve.

Az Egyesült Államokba becsempészett és ott elérhető kokain túlnyomó része az amerikai-mexikói határon keresztül érkezik. Az amerikai kongresszus 1,6 milliárd dollárt hagyott jóvá a Mexikóból és Közép-Amerikából jelentkező kábítószer-kereskedelem és szervezett bűnözés leküzdésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.