BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Hamász vezére hálás Iránnak és ragaszkodik a fegyverekhez

Khaled Mashaal, a Hamász a Szíriában élő Hamász-vezér iráni látogatása alkalmával kijelentette: Irán sokat tett a palesztinok győzelmének elősegítéséért a gázai harcok során.

Az iráni állami televízió riportja szerint a száműzetésben élő Mashaal úgy nyilatkozott: Irán jelentős szerepet játszott a gázai győzelemben – tudósít az AP. A Hamász vezetője először látogatott Iránban az izraeli offenzíva decemberi kezdete óta.

Itt – állítólag – személyesen Mahmud Ahmedinezsádnak mondott köszönetet a "lelki és politikai támogatásért". Az iráni elnök kijelentette: fennáll a veszély, hogy Izrael újabb támadást szervez a Gázai övezet ellen. Megismételte korábbi megjegyzését, miszerint katonai fellépése miatt Izrael vezetőit bíróság elé kellene állítani – bár nem tisztázta, milyen bíróságra gondolt.

Mashaal látogatása során a Teheráni Egyetemre is ellátogatott ahol "éljen a szent háború katonája" felkiáltással fogadták őt. Vasárnapi nyilatkozatában a Hamász vezetője leszögezte nem támogatja az olyan nemzetközi terveket, amelyek megfosztanák a gázaiakat a fegyverviselés jogától, mondván: a területen élőknek jogukban áll fegyvert viselni, ellenállni és kivívni jogaikat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.