BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európa egyik legstabilabb nyugdíjrendszerét teremtenék meg a szocialisták 2050-ig

Az MSZP választmánya támogatja, hogy csökkenjenek a munkára rakodó terhek, a személyi jövedelemadó és a társadalombiztosítási terhelés - mondta Simon Gábor, a testület elnöke szombaton Budapesten a testület zárt ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Nem lehet a költségvetési hiányt adóemeléssel kezelni, és az adócsökkentés is csak mérsékelten, az egyensúly fenntartása mellett lehetséges - közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök konkrétumokról is beszélt a javaslatokkal kapcsolatban a választmány ülésén.

Az MTI úgy tudja, hogy Gyurcsány Ferenc az adó- és a szociális rendszert érintő, már nyilvánosságra került kormányzati elképzeléseket ismertette - számol be a Hírszerző. Simon Gábor a testület soron kívüli üléséről elmondta, a választmány szerint három területen, az adó-, a szociális és a nyugdíjrendszerben van szükség lényegi szerkezeti átalakításra.

Közölte, dönteni kell egy fenntartható nyugdíjrendszerről is, hogy a tíz év múlva nyugdíjba vonulóknak is legyen juttatása. Megjegyezte, Európa egyik legstabilabb nyugdíjrendszerét akarják megteremteni 2050-ig bezárólag. Az MSZP választmányának vezetője azt mondta, egyetértve a miniszterelnökkel kezdeményeznek egy olyan reálgazdasági programot, amelynek részeként ösztönzik, hogy Magyarországon mindenki hazai munkával előállított terméket vásároljon.

Kérdésre válaszolva a választmányi elnöke azt mondta, azért nem mondhatja el a javaslatok részleteit, mert a parlamenti demokrácia legfontosabb helyszínén, az Országgyűlésben kell azokról beszélni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.