BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fodor senkit nem kímél: ki és mit csináljon?

Az elmúlt hónapokban a magyar közvélemény azzal szembesült, hogy hazánkat elérték a világgazdasági válság első hullámai, a válságkezelésre azonban a politikai pártoknak nem sikerült reményt keltő, megnyugtató válaszokat adniuk - írja Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, illetve Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének szóló nyílt levelében Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke.

Magyarország jövőjét együtt írjuk, ezért akár ellenzékben, akár kormányon vagyunk, tennünk kell a válságkezelésért. A válsághelyzet új megközelítést, új megoldásokat kíván, egyben lehetőséget is jelent arra, hogy lezárjuk a sehová sem vezető szembehelyezkedés, energiáinkat felőrlő konfliktusok korszakát - áll a levélben.

Magyarországnak ma cselekvőképes kormányra és felelős ellenzékre van szüksége. Cselekvőképes kormányra, amely nem csak meghirdeti programját, következetesen végre is hajtja azt; és felelős ellenzékre, amely a demokratikus vita mellett képes a demokratikus párbeszédre is, amikor az ország érdeke azt megköveteli.

Kössünk megállapodást a jövőnkért, Magyarország közös jövőjéért! Ennek érdekében arra kértem a Fidesz elnökét, fogadja el azt, hogy a következő kormányt a választók a 2010-es, rendes országgyűlési választásokon hatalmazzák fel döntésükkel, és tegyen le az előrehozott választások követeléséről.

Önt pedig arra kérem, tegyen vállalást a Magyar Szocialista Párt nevében arra, hogy a kommunikációs offenzívák és bejelentések helyét átveszi a cselekvés, a programhirdetések helyét pedig a megvalósítás a kormányzati munkában. Bármerre nézünk Magyarországon, legyen szó akár a közteherviselés átalakításáról, kisebbségvédelemről, válságkezelésről, azt találjuk, hogy fájóan kevés a kormányzati tett - fogalmaz Fofor Gábor.

Az együttműködés szükségességéről sok szó elhangzott a múltban mind kormányzati, mind ellenzéki oldalról. Az első lépést, az első gesztust azonban mindig a hatalmon, kormányon lévőnek kell gyakorolnia, mert ezt követeli meg a demokratikus politikai kultúra. Meggyőződésem, hogy több tett és kevesebb ígéret vállalásával Ön nemcsak az ellenzék felé tenne gesztust, hanem a közbizalom helyreállításáért is tenni tudna - zárul a levél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.