BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: "A csalárd összejátszás" ne maradjon feltáratlan

A következő hónapokban létrejöhet a Közérdekvédelmi Hivatal - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival tartott megbeszélése után. Gyurcsány szerint szembe kell menni azzal, hogy ma túl magas a korrupció szintje – írja az inforadio.hu.

A kormány első körben már megtárgyalta, és támogatta az igazságügyi miniszter a közérdekvédelem új rendszerének kiépítését célzó előterjesztését. Gyurcsány Ferenc szavai szerint a következő hetekben elkészül a részletes javaslat, a hivatal felállítására és az ezzel párhuzamosan teendő lépésekre a következő hónapokban sor kerülhet.

Szembe kell menni azzal, hogy ma Magyarországon magas a hétköznapi hivatali korrupció szintje - szögezte le a kormányfő. Gyurcsány Ferenc elmondta: a tervezett változtatások célja, hogy a "csalárd összejátszás", a korrupció, a hivatali visszaélés ne maradjon feltáratlanul és büntetlenül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.