BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: sajtószabadság van, nem kell gazsulálni

Sajtószabadság van. Engedély nélkül lehet kiadni sajtóterméket, nem kell hivatalhoz folyamodni, nem kell gazsulálni, nincs szükség senki beleegyező jóindulatára.

"Az újságban szabadon lehet véleményt mondani: kormányról, közéletről, kulturális, művészeti kérdésekről, bármiről. Sajtószabadság van, szólás- és véleményalkotási szabadság" - írja a miniszterelnök a blogjában.

A bejegyzés többek között így folytatódik: "ennek csak az alkotmányosság és legfeljebb a jó ízlés szabhat határt - de ez már nem jogi kategória. A vélemény szabad, de szabad az olvasó is! Eldöntheti, hogy mit olvas és mit nem. Senkit nem lehet kötelezni arra, hogy ezt vagy azt a sajtóterméket járassa, ezt vagy azt olvassa, vagy hogy itt vagy ott hirdessen. Nemcsak a szólásnak, hanem a tájékozódásnak is van szabadsága. Ezek összetartoznak.

A kormány nem egyszerűen államigazgatási egység, több annál. A kormány politikai testület is, politikája mögött értékválasztás húzódik meg. Hogyan látja a világot, miként értékeli, milyen nézeteket vall. A kormány tagjainak döntése nem egyszer politikai döntés is, amely mögött bizony meghúzódik a kormány értékválasztása, megmutatkozik politikai, társadalmi, közéleti véleménye. A kormánynak kötelessége, hogy tájékozódjon. " - olvasható többek között Gyurcsány bejegyzésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.