BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ugyanolyan kaliberű fegyvert használtak Tatárszentgyörgyön, mint Nagycsécsen

Ugyanolyan kaliberű vadászfegyvert használtak az ismeretlen elkövetők Tatárszentgyörgyön, mint tavaly novemberben Nagycsécsen – írja a Népszabadság meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szerint a két eset között számos kriminalisztikai hasonlóság tapasztalható. Emlékezetes: novemberben Nagycsécsen Molotov-koktéllal gyújtottak fel egy faluszéli házat, majd a tűz elől menekülő testvérpárt lelőtték ismeretlenek.

A Népszabadság emlékeztet: a korábbi, romaellenes támadások esetében (csakúgy, mint most) a támadók a települést övező erdős terület felől támadtak a falu utolsó házára. Feltehetőleg nagy, sötét terepjáróval közlekedtek, s a támadás után elmenekültek. A lap rendőrségi forrásokra hivatkozva közli: a hatóság 2-3 fős csoportot keres - számol be a hirado.hu.

Vagy fanatikus szélsőségesekről, vagy ‘elmebetegekről’ van szó, akik személyes bosszúból vagy politikai indíttatásból követik el tetteiket. Az is felmerült, hogy uzsorások bérgyilkosai a tettesek, akik a cigányságot akarják megfélemlíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.