BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Zsidó" cégek bojkottjára hívott fel - Muszlim hitoktatók engedélyét vonhatják be Ausztriában

Január közepén Bécs Ottakring kerületében egy mohamedán hitoktató antiszemita röplapokat terjesztett, amelyeken egyes multinacionális vállalatok emblémái szerepeltek.

A hitoktató a felsorolt vállalatokról azt írta, hogy azok "zsidók", és felszólított, hogy a muzulmánok ne vásárolják ezek termékeit – tudósít a Die Presse.

"Ez a pedagógus egyértelműen nem alkalmas az oktatásra. Nem tűrhető el az olyan felhívás, amely arra szólít fel, hogy ne vásároljunk az érintett cégektől" - szögezte le Claudia Schmied oktatási miniszter. A tárcavezető egyben a hitoktató engedélyének megvonására szólította fel az illetékes hatóságot. 

Az ausztriai muszlim körökben azzal számolnak, hogy további iszlám hitoktatók működési engedélyét függesztik fel a január közepén történt incidens nyomán. Az ORF osztrák televízió szerint jelenleg mintegy 300 iszlám hittanár oktat mintegy 40 ezer diákot állami iskolákban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.