BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fidesz a Parlament feloszlatását kezdeményezi

Gyurcsány Ferenc mai lemondási szándéka után a Fidesz elnöksége is ülést tartott. A párt közleménye szerint előrehozott választásokra van szükség.

"A Fidesz hétfőn az Országgyűlésben kezdeményezi az Országgyűlés feloszlatását, hogy hazánk polgárai kezükbe vehessék az ország sorsát és előrehozott választáson dönthessenek közös jövőnkről" – áll a párt közleményében.

Ezekben a percekben Navracsics Tibor frakcióvezető sajtótájékoztatót tart.

Ezen elmondta: reméli, hogy minden képviselő a lelkiismerete szerint szavaz. Ha nem, akkor az nem a Fidesz szégyene.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktoron kívül van-e más, akit támogatnának miniszterelnöknek, Navracsics Tibor azt mondta: egy demokráciában ahhoz, hogy egy kormány létrejöjjön, a választópolgároknak kell dönteni. Mint közölte: nem arról van szó, hogy ők kit támogatnak, hanem arról, hogy a választók kit támogatnak.

Vona Gábornak, a Jobbik elnökének Orbán Viktorhoz intézett nyílt levelére reagálva - kérdésre válaszolva - Navracsics Tibor megismételte: a Fidesz a parlament feloszlatását hétfőn az Országgyűlésben fogja kezdeményezni. Vona Gábor nyílt levelében azt fejtegette, hogy Gyurcsány bejelentésével történelmi esély kínálkozik, melyet nem szabad elszalasztani, ezért "az utcáról kell nyomást gyakorolni a politikára", mert az előre hozott választások kiírására "a parlamentben az ottani politikai érdekek miatt" nincs esély. Mint írta: a Jobbik kész mozgósítani tagjait az ország megmentésére, s arra kérte Orbán Viktort, ő is tegye ugyanezt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.