BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lemondott Gyurcsányt a rendőrség védte a tüntetőktől

Gyurcsány Ferenc ma este hivatalosan is megerősítette: lemond pártelnöki tisztségéről. A távozó politikust árpádsávos zászlókkal felszerelt tüntetők fogadták. Az ATV információi szerint a rendőrségnek közbe kellett avatkoznia Gyurcsány Ferenc védelmében.

Gyurcsány Ferenc lemondott. A szocialista párt állítása szerint biztosítani tudja a többséget az új kormányfőjelölt megválasztásához. A kormányfő az MSZP elnökségi üléséről távozóban erősítette meg a hírt, hozzáfűzve: a jövő heti kongresszuson új elnököt választ a párt.

Gyurcsány Ferenc arról nem beszélt, hogy Bajnai Gordon lesz-e a kormányfőjelölt, de azt mondta, biztosítani tudják a többséget az új jelölt megválasztásához. A többi elnökségi tag nem nyilatkozott az újságíróknak – olvasható az MSZP weboldalán. Az MTV Híradójénak értesülései szerint is Bajnai az esélyes jelölt.

Eközben több befolyásos szocialista politikus bírálta a jelölési folyamatot. Így Szili Katalin és Suchman Tamás is nemtetszését fejezte ki az elhúzódó jelölés miatt.

Az ATV információi szerint a távozó Gyurcsány Ferencet árpádsávos zászlókkal felszerelt tüntetők fogadták és állítólag le is köpték a távozó politikust. A televízió úgy tudja: a rendőrségnek közbe kellett avatkoznia az atrocitások elkerülésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.