BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Amíg a britek Írországban vannak, lesznek támadások"

A magát Continuity IRA-nak nevezető terrorcsoport fejbe lőtt egy rendőrt az észak-írországi Craivagon városában. A merénylők azt üzenték: ameddig a britek jelen vannak Írországban, a támadások folytatódnak.

A negyvennyolc éves Stephen Carroll egy segélyhívás felderítésére indult, amikor autójában fejbe lőtték az észak-írországi Armagh megyében – írja a Times Online. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a járőrök egy riadt női hang telefonhívása után indultak az állítólagos támadás helyszínére. A korábbi, katonákat ért merényletek miatti készültségből adódóan több autóval érkeztek. Az áldozat fedezte társait, amikor közelről fejbe lőtték, a hatóságok szerint csapdát állítottak nekik.

A merényletet egy újabb IRA csoport, a Continuity vállalta magára. A merénylők azt üzenték: a támadások mindaddig folytatódnak, amíg a britek jelen vannak Írországban. Gordon Brown tegnap az első támadás helyszínén, Belfastban, ahol kijelentette: a gyilkosságok nem állíthatják meg a békefolyamatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.