BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Chikán: Előrehozott választásokra van szükség

Előrehozott választásokra van szükség a mostani társadalmi, gazdasági helyzetben, bármilyen más megoldással csak tovább toljuk magunk előtt a problémákat - mondta az InfoRádiónak Chikán Attila volt gazdasági miniszter.

A Corvinus egyetem professzora kérdésre elmondta: tőle nem kérdezték meg, hogy elvállalná-e az új kormány vezetését, de nemet mondana. Szerinte három-négy év kell ahhoz, hogy a magyar gazdaság állapota nagyjából helyreálljon, ennek esélye azonban hétről hétre csökken.

A Reformszövetség hat hete készítette el javaslatcsomagját, azóta azonban az összes gazdasági mutató negatív irányba változott. Ez azt jelenti, hogy a problémák megoldása tovább tart majd, és mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk - közölte Chikán, hozzátéve: a Reformszövetség javaslatainak struktúrája a rosszabb helyzetben is érvényes.

Tegnap este a Rajk László Szakkollégiumban tartott előadáson a Reformszövetség három tagja: Békesi László, Vizi E. Szilveszter és Chikán Attila hangsúlyozta: a jelenlegi helyzetből csak egy előrehozott választás mutathat érdemben kiutat.

Az előrehozott választás esélye egyébként a Nézőpont Intézet szakértője szerint egyre nő. Mráz Ágoston Sámuel szerint bármeddig is tart a jelölési folyamat, minden egyes órával, minden egyes újabb visszautasított jelölttel a szocialista párt és az SZDSZ is elriasztja magától a szavazókat. "Egy önsorsrontó folyamatról van szó, amelyből egyre nehezebb lesz számukra kitörni" - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.