BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány félház előtt elmélkedett a válságról

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tartott péntek délután előadást az európai és hazai helyzetről a Palatínus Szálló Bartók termében, félház előtt.

Az előadás címe „Válságkezelés és növekedés” volt, az alcíme pedig „Stratégia az erős Magyarországért”. A miniszterelnök csak érintőlegesen említett pécsi példákat, mindössze a terem fantasztikus szépségéről beszélt, arról, hogy semmi sem menti meg a várost attól, hogy 2010 tavaszán átadják az autópályát - írta helyszíni riportjában a bama.hu.

A miniszterelnökre egyébként kevesen voltak kíváncsiak Pécsett. A meghívott hallgatóság fele sem ment el az eseményre, és nem volt jelen az MSZP pécsi polgármester-jelöltje, Szili Katalin sem.

Gyurcsány Ferenc szólt az egyetemi megaberuházásról, és arról, hogy feltehetően Pécs ipara is megsínyli a válságot. Átmeneti jó megoldásként a svéd acéliparról beszélt, ahol a szakszervezet megállapodott a bérek húsz százalékos csökkentéséről azért, hogy ne legyenek elbocsátások. Fontos, hangsúlyozta, hogy a dolgozók szolidárisak legyenek egymással.

Érdekes, magyarázta, hogy a válság jelei karácsonykor még nem mutatkoztak, de az elmúlt hónapokban már komolyan emelkedett a lakossági betétállomány, vagyis az emberek elkezdtek takarékoskodni.

Gyurcsány Ferenc jó jelként értékelte, hogy miközben a forint és a zloty árfolyama jelenleg alig különbözik egymástól, utóbbi az elmúlt három hónap tükrében igen sokat gyengült a forinthoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.