BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország nagyarányú fegyverkezésbe kezd - Pofon a NATO-nak?

Dmitrij Medvegyev ma kijelentette: a NATO lépéseire reagálva Oroszország "nagyarányú" fegyverkezésbe kezd 2011-től.

Az orosz elnök az AFP információi szerint arról beszélt, hogy a NATO továbbra is keresi annak lehetőségét, hogy megerősítse jelenlétét az orosz határnál. Erre válaszul Moszkva nagyarányú fegyverkezést rendel el 2011-től.

A hírügynökségi jelentések szerint Medvegyev Moszkvában katonai vezetők előtt beszélt a hadsereg megerősítésének fontosságáról, valamint arról, hogy szükség van az orosz nukleáris arzenál megújítására. Az elnök úgy véli, a NATO katonai expanzióra készül az orosz határnál.

"A katonai-politikai helyzet elemzése azt mutatja, hogy továbbra is komoly konfliktus veszélye áll fenn egyes régiókban…határaink közelében folytatódnak a NATO katonai infrastruktúrájának bővítésére tett kísérletek. Elsődleges célunk a harckészültség, ezen belül a nukleáris erőink fokozása. Ezek célja, hogy minden, Oroszország védelméhez szükséges lépésre készen álljanak" – mondta Medgvegyev.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.