BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pakisztán: Tudjuk, ki rabolta el az ENSZ alkalmazottat

A pakisztáni hatóságok közölték: tudják, ki rabolta el az ENSZ menekültügyi ügynökségénél dolgozó amerikai állampolgárt, de egyelőre nem adnak több tájékoztatást és a kiszabadítására irányuló lépéseket sem tesznek.

A negyvenkilenc éves John Solecki a Pakisztán Baluhisztán tartományában lévő ENSZ menekültügyi irodájának (UNHCR) alkalmazásában állt. Február másodikán fegyveresek megtámadták autóját, sofőrjét lelőtték, őt pedig elrabolták.

"Azonosítottuk az elrablókat és tudjuk, hol tartózkodnak" – idézi a Reuters Shah Mehmood Qureshi pakisztáni külügyminisztert. A miniszter nem adott bővebb tájékoztatást a terroristákról, de közölte: a fegyveres erők körbevették őket. Hozzátette: egy hirtelen lépés Solecki testi épségét veszélyeztetheti.

Az ENSZ alkalmazott elrablását egy korábban ismeretlen terrorszervezet, az Egységfront  Baluhisztán Felszabadításáért vállalta magára. A terroristák múlt vasárnap négy napos határidőt adtak Pakisztánnak arra, hogy szabadon engedjen ezer letartóztatott bűnözőt Soleckiért cserébe. A határidő tegnapi lejárta óta nem érkezett hír a terroristákról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.