BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pálfordulás? - Oroszországot is aggasztja Irán atomprogramja

Oroszország nem tekinti Irán nukleáris programját "átláthatónak" - jelentette ki az orosz parlament alsóháza külügyi bizottságának elnöke egy sajtóértekezleten.

Konsztantyin Koszjacsov kijelentette:"Semmiképpen sem hunyhatunk szemet afelett, ami Iránban történik, és nem tekinthetjük e programot átláthatónak, tekintve, hogy a Nemzetközi Atomerő Ügynökség is megfogalmazott ezzel kapcsolatos kérdéseket" – idézi a külügyi bizottság elnökét a RIA Novosztyi. 

Az orosz politikus ugyanakkor azt fejtegette, hogy az Egyesült Államokkal ellentétben az orosz fél kizárólag az ENSZ részeként működő Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget tartja az általánosító következtetések és ajánlások egyetlen forrásának.

"Úgy vélem, hogy az iráni kérdésben tartandó orosz-amerikai és orosz-európai párbeszéd, valamint az Oroszország és Kina, valamint más regionális ázsiai államok közti dialógus produktívabb lesz a jövőben, és végsősoron abba Irán is bekapcsolódik" - tette hozzá.

Február végén iráni és orosz szakértők közösen tesztelték az ország első atomerőművét. Az egymilliárd dolláros beruházással felépített, ezer megawattos teljesítményű nukleáris létesítményt orosz segítséggel és a nemzetközi közvélemény aggodalma mellett telepítették az iráni Bushehrbe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.