BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rakétaelhárító hajókat küldött az USA Dél-Koreába

Az Egyesült Államok két, rakéták elfogására alkalmas hadihajót küldött Dél-Korea térségébe. A védelmi miniszter szerint a lépés nem jelenti azt, hogy az amerikai haderő az Észak-koreai hordozórakéta lelövésére készülne.

Miközben Barack Obama elnök a G20 keretében készül Észak-Korea helyzetének megvitatására a kínai elnökkel, az amerikai haderő már védelmi lépéseket tett a kommunista országgal szemben – jelenti a Reuters. Észak-Korea első kommunikációs műholdjának fellövésére készül, az akciót a nemzetközi közvélemény valójában a nagy hatótávolságú rakéta tesztjének tartja.

"Úgy mondanám, hogy nem készülnek tenni semmit" – tért ki a Fox News kérdése elől Robert Gates védelmi miniszter, miután felvetődött: az amerikai haderő a koreai rakéta megsemmisítése céljából küldött a térségbe két rakéták elfogására alkalmas hadihajót. Hozzátette viszont, hogy ha Hawaiit fenyegetné a koreai akció, akkor megfontolnák a megsemmisítést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.