BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Az első online közvetített forradalom” Moldovában - Videó!

Több mint ötven fiatal került sebekkel a chisinaui sürgősségi kórházba. A moldáv állami média hallgat az eseményekről, egyes rajonokban (járási szintnek megfelelő közigazgatási egység) a NIT és a Moldova 1 adón kívül az összes rádió és tévécsatornát blokkolták.

Az interneten terjednek leggyorsabban az elsődleges információk Moldova fővárosában zajló, mintegy 30 ezer fős tüntetésről, ahol a tiltakozók a vasárnapi parlamenti választások meghamisításával vádolják a hatóságokat.

NÉZZE MEG A ZAVARGÁSOKRÓL KÉSZÜLT FELVÉTELEKET!

A választásokat a kommunista párt nyerte meg abszolút többséget szerezve a chisinaui parlamentben, amelynek épületét nemrég foglalták el a tüntetők. A moldáv állami média hallgat az eseményekről, egyes rajonokban a NIT és a Moldova 1 adón kívül az összes rádió és tévécsatornát blokkolták.
 
A történteket a serbamedia nevű Twitter-felhasználó úgy kommentálta: "Bukarest 1989: az első, tévében közvetített forradalom. Chişinău 2009: az első, online közvetített forradalom".

A HotNews hírportál szerint a tüntetők csoportjai az állami tévé felé igyekeznek, amely az államfő beszédéig kizárólag szórakoztató műsorokat sugárzott. A Hotnews.md portál szerint az állami rádió hazaküldte alkalmazottainak nagyrészét attól tartva, hogy a tiltakozók megtámadhatják az épületet.

A tüntetők bejutottak az ország parlamentjébe is, miután órákkal ezelőtt sikerült felgyújtaniuk annak bejáratát. Korábban az elnöki palotát is elfoglalták, irodai felszerelést hajigáltak ki belőle, amelyeket azután felgyújtottak. Vladimir Voronyin államfő irodájába most gyakorlatilag bárki bemehet, a Realitatea hírtelevízió helyszíni tudósítója szerint újságírók is betértek az irodába.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.