BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai: Nem örülnék, ha politikusnak neveznének

Nem számolok politikai pozícióval egy évnél hosszabb idő után – kezdte viszontválaszát Bajnai Gordon leendő miniszterelnök.

Sőt, nem is örülnék neki, ha most politikusnak neveznének – tette hozzá. Bajnai szerint az új kormány legitimitását a parlament többsége adja majd. Amíg stabil és egyértelmű támogatás áll a kormány mögött, addig lehet válságkezelő intézkedéseket tenni.

Amennyiben ez nem biztosítható, az előre hozott választás lesz az alternatíva. Leszögezem, ez nem az ördögtől való – tette hozzá.

Ma az országot gazdasági válság fenyegeti, és a szerkezeti reformok hiánya jellemzi - fogalmazott.

Majd Bajnai elmondta pontosítását az őt érő vádakról, amelyeket az üzleti életben eltöltött évei kapcsán kapott az ellenzék részéről.

A válságkezelő program lényege, hogy az egész társadalomra szét fog terülni, mindenkire vonatkozik majd.

Lesznek a programnak fájdalmas elemei, de kiadáscsökkentésre van szükség Magyarországon. Emellett a munkát kell a középpontba állítani - mondta.

Szükség van azonban rövidtávú lépésekre is. Emellett szívós, kitartó munkára és átmeneti lemondásra. Mindenkinek képesnek kell lenni a változásra - zárta beszédét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.