BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hova megy első külföldi útján Bajnai?

Holnaptól már külföldön is „magyarázza a bizonyítványát”, azaz válságkezelő programját a kormányfő. Bajnai Gordon a hét végén több fórumon is beszélt annak részleteiről, illetve folytatott egyeztetéseket a tervezett intézkedésekről.

Bajnai Gordon miniszterelnök holnap bemutatkozó látogatásra Brüsszelbe, majd Bécsbe utazik. Habár több ország vezetőjével beszélt már telefonon, először adhat tájékoztatást első kézből, személyesen a külföldi partnereknek.

Bajnai Brüsszelben José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével ismerteti kormánya válságkezelő programját. Találkozik Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárral is, akivel – várhatóan – áttekintik Magyarország szövetségesi kötelezettségvállalásának helyzetét. Még aznap találkozik Bécsben Werner Faymann osztrák kancellárral, akivel szót ejtenek a gazdasági válság okozta kihívásokról, illetve az azokra adható válaszokról is.

Idehaza Bajnai szombaton az MSZP választmányának ülésén vett részt, ahol a többi között – közvélemény-kutatásokra hivatkozva – arról beszélt, hogy soha ekkora társadalmi elfogadottsága nem volt a megszorításoknak. Szerinte a válságkezelő program végigvitele a nyertesek Magyarországát teremtheti meg.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.