BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most mi lesz Gyurcsánnyal? Biztos lesz vagy akár új pártot alapít?

A Nézőpont Intézet elemzése szerint Gyurcsány Ferenc lemondása után sem vonul ki a magyar politikából - mondta az InfoRádiónak a szervezet vezető elemzője.

Továbbra is a magyar politika, azon belül a magyar baloldal meghatározó, befolyásos szereplője kíván maradni Gyurcsány Ferenc - derül ki a Nézőpont Intézet elemzéséből. A szervezet vezető elemzője az InfoRádiónak elmondta: ehhez az kell, hogy a távozó kormányfő újjáépítse politikai profilját, és később mind az MSZP vezetésébe, mind akár a miniszterelnöki posztra.

S hogy mihez kezd Gyurcsány Ferenc azután, hogy távozik a kormányfői és pártelnöki posztról? Az intézet szerint öt forgatókönyv lehetséges. Idén októberben a magyar kormánynak új uniós biztost kell jelölnie, hiszen Kovács László mandátuma lejár. Már korábban is felmerült annak lehetősége, hogy a posztot Gyurcsány Ferenc töltse be, erre most új esély kínálkozik - mondta Böszörményi Nagy Gergely.

Egy másik lehetőség, hogy a távozó miniszterelnök az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Alapítvány vezetését veszi át, de az is elképzelhető, hogy elvállalja a párt valamelyik tagozatának elnökségét. Sőt, nincs kizárva, hogy frakcióvezető lesz a szocialista pártban - magyarázta a Nézőpont Intézet vezető elemzője. 

A legkevésbé valószínű alternatíva az, hogy a politikus új pártot alapít, ez ugyanis szakadást okozhatna az MSZP-frakción belül, ami ellehetetlenítené Bajnai Gordon munkáját, és minden korábbinál közelebb hozná az előrehozott választásokat - közölte Böszörményi Nagy Gergely.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.