BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Bátran, könnyű szívvel" mondott igent a gazdasági miniszter

"Bátran, könnyű szívvel mondtam igent. Van bennem akarat arra, hogy ha a szakmai hátterem, a gazdaságban betöltött szerepem, tapasztalatom használható a kormányzati szférában, akkor ott is megpróbáljak tenni, segíteni" – válaszolta a Népszabadságnak Varga István arra a kérdésre: kellett-egy győzködni a gazdasági miniszteri poszt elfogadására.

Varga István a Népszabadságnak elmondta: nem csatára, inkább egy szokatlan évre készül a gazdasági tárca élén, mert eddigi pályája során ilyen súlyos helyzetben ennyire súlyos vezetői szerepet még nem töltött be. Mint mondta, rengeteg hatás, kihívás vár rá, aminek lesznek stresszes oldalai.

Feladatai kapcsán úgy nyilatkozott, a válságkezelés kapcsán leginkább az uniós források gazdaságba áramoltatására kell összpontosítaniuk. Az előrelépést lehetővé teszi, hogy, a stratégiai tervezés, az évekre lebontott akciótervek már elkészültek.

Varga István leszögezte: nem a politikai törésvonalak mentén tájékozódik: nem a bal- vagy a jobboldal ellen kell csapatot szervezni vagy támogatókat verbuválni, hanem a válság ellen. A miniszter szerint tény, hogy az alapvető szerkezeti változások elmaradtak a nagy elosztórendszerek tekintetében. Hozzátette: tudati reformot is végre kell hajtani azért, hogy megint legyen becsülete a munkának és a termelésnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.