BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Betiltanák a paintballt - Az ellenzék kételkedik ennek értelmében a német rendőrséggel együtt

A német nagykoalíció be akarja tiltani a paintballt - az ellenzék és a rendőrség azonban kételkedik az esetleges tilalom értelmében és megvalósíthatóságában.

A kormányzat érvelése szerint a paintball megtanítja a fiataloknak, hogyan kell gyilkolni, ezért fontos a sport betiltása; 5000 eurós (mintegy 1,4 millió forintos) büntetést helyeznének kilátásba a szabályszegőknek - írja a Spiegel. A paintball űzői és további ellenzők ezzel szemben "populista placebo-politikának" nevezik a tervezetet, mely szerintük a fegyverlobbinak használ.

A német paintball-szervezet elmondása szerint a paintball egy "taktikai csapatsport", ami fejleszti a csapatmunkát és a koncentrációt, szórakoztat, továbbá oldja a stresszt. A kormányzat szerint azonban e sport ártalmatlan színben tünteti fel az erőszakot, és így hozzájárul az arra való hajlandóságra.

A német fegyverszabályozás szigorítása ennél tágabb körű lesz: a fegyvertulajdonosokat gyanútól függetlenül fogják ellenőrizni, valamint kötelezővé tennék a fegyverszekrények védelmét - biometrikus védőrendszerrel. Rövid időn belül felállítanának egy szövetségi fegyverregisztert.

Ellenzéki politikusok szerint azonban a tervezett intézkedések a fegyverlobbinak kedveznek: a zöld párt közlése szerint ahelyett, hogy a nagy kaliberű fegyvereket általánosan betiltanák, olyan helyeken szigorítanák a fegyvertörvényeket, ahol a legkevésbé fáj a lobbinak és a gyártóknak.

A fegyverhasználat szigorítási Németországban aktuális téma, miután az elmúlt években több ámokfutásos merényletre is sor került az országban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.