BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingatlandó: jövőre bevezetik, azután el is törlik

A Fidesz elnöksége ellenzi az ingatlanadó bevezetését, a párt a Bajnai-kormány által szorgalmazott új adófajtát kormányra kerülve mindenképpen eltörli.

"A Fidesz az ingatlanadót elutasítja. Nem támogatjuk, és olyan határozatot hoztunk, hogy amennyiben a Fidesz a következő választáson lehetőséget kap rá, kormányt tud alakítani vagy kormányon részt vesz, akkor az ingatlanadót mindenképpen visszavonjuk, eltöröljük" - mondta el a Fidesz alelnöke újságíróknak.

Kósa Lajos azt mondta, hogy az új adónem "mérhetetlenül igazságtalan" és megvalósíthatatlan, ezért ellenzik annak bevezetését.

"A klasszikus esete annak a magatartásnak, amit a civil életben a legarcátlanabb gazemberségnek szoktunk mondani" - fogalmazott.

Sajtóértesülések szerint a kormány 2010-es adójavaslata új, értékalapú ingatlanadóval számol, amit úgy vezetnének be, hogy az erről szóló első bevallást először jövő tavasszal kellene benyújtani.

A kétmillió forintnál értékesebb ingatlanok 0,2 százalékkal, a 10 millió felettiek 0,35, a 30 milliónál drágábbak pedig 0,5 százalékkal adóznának. A nyugdíjasoknak ugyan nem kellene fizetniük az új adót, az elmaradt összegekkel azonban megterhelnék az ingatlant, és ennek megfizetése az örökösre maradna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.