BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leszbikusok házasodnának Moszkvában - nem sok eséllyel

Orosz leszbikusok "házasságkötésre" készülnek Moszkvában. A 31 éves Irina Fyet és azonos korú barátnője május 12-én kér házasságkötési engedélyt az egyik anyakönyvvezető hivatalnál Moszkvában, ahol Jurij Luzskov főpolgármester nemrég "sátáninak" nevezte a melegek felvonulását – számol be a Reuters.

Ám Nyikolaj Alekszejev, az orosz melegek jogvédő aktivistája a hírügynökségnek azt nyilatkozta: 99 százalékban biztos benne, hogy a leszbikus párnak elutasításban lesz része. A jogvédő szerint azonban az is lehetséges, hogy a helyzet Oroszországban megváltozhat, a politikai hangulat változásának hatására.

Az orosz leszbikus párt a legnagyobb valószínűség szerint a következő hónapokban Torontóban vagy Norvégiában "kel egybe", mert egyik ország sem követeli meg állandó lakhely meglétét "házasodni kívánó" leszbikus pároktól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.