BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szorul a hurok Zuschlag körül - évfolyamtársa is rávallott

A „Fiatal városért egyesület” elnökének volt bejegyezve 1999-2001 között O. Péter, akit szerdán tanúként hallgattak meg a Zuschlag-perben.

Elmondása szerint évfolyam és kollégiumtársa volt azokban az években a jelenleg különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolt Zuschlag Jánosnak, aki 1999-ben arra kérte, hogy vegye át az elnöki tisztet Arató Gergelytől, az oktatási minisztérium jelenlegi államtitkárától a csak névleg működő egyesületben - írta a baon.hu. 

O. Péter a vádat erősítve szerdán a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon elmondta, hogy nem volt „rálátása” az egyesület működésére, ami idővel aggasztotta. Nem tudta, hogy mikor, miért érkezik pénz a számlájukra, és azt később mire használták fel ténylegesen. Mindeközben hangzatos nevű programokkal pályáztak a nevében Zuschlagék.

Így például „Madárgyűrűző tábort”, „Egészséges életmód a Velencei tónál” tábort és „Hagyományőrző zöldek” nevű, valójában csak papíron létező programokat írtak a vádlottak úgy, hogy az ezekről készült dokumentumokon O. Péter hamisított aláírása szerepelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.