BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legtöbb félnivalójuk a szocialistáknak van - Mindenkinek versenytársa lehet a Jobbik

Minden pártnak versenytársat jelent a Jobbik, de a legtöbb félnivalójuk a szocialistáknak van

Versenyhelyzetet teremtett a Jobbik megerősödése minden pártnak, és ezzel a kihívóval nem számoltak - mondta Lánczi András filozófus az InfoRádió Aréna című műsorában. A Budapesti Corvinus Egyetem tanára hozzátette: a legtöbb félnivalójuk a szocialistáknak van, mivel a szélsőjobboldali szervezet elsősorban az ő táborukból vihet el szavazókat.



Ha a Fidesz képes az elmúlt évek mérsékelt, demokratikus eszközökkel operáló, a nép nyelvét használni tudó politikáját folytatni, akkor a párt támogatói bázisára kevésbé lehet veszélyes a Jobbik. A legnagyobb ellenzéki párt azért is előnyben van, mert az elmúlt két évben az ő forgatókönyve valósul meg: erőt, kormányzóképességet tud mutatni, Orbán Viktor pedig újra esélyes a miniszterelnöki posztra - magyarázta Lánczi András.

A filozófus szerint ebben megmutatkozik a demokratikus politizálás egyik nagy előnye, az, hogy mindig újra lehet kezdeni, csak megfelelő erő, hit, szellem és gondolkodás kell hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.