BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai: Orbán Viktorék engedték ki a szellemet a palackból

Szervezkedést nem, de a "fiatalok" ambícióit látja az MSZP elnöke. Lendvai Ildikó vállalja saját szerepét és felelősségét a kudarcokban, és önértékelésre hív minden "nagy öreget".

"Szervezkedést nem látok, közös gondolkodást a választási felkészülés menetrendjéről, igen. Ebben mindenképpen szerepel még egy kongresszus, nem tisztújító, hanem miniszterelnök-jelölő és országos listaállító." - mondta a Népszabadságnak a szocialisták frakcióvezetője arra a kérdésre, van-e szervezkedés a párton belül.

Azzal kapcsolatban, hogy, nem érzi-e úgy, hogy a baloldal és annak sikertelen politikája termelte ki a jobboldali radikálisokat, Lendvai ezt mondta: A Fidesz múlhatatlan történelmi vétke, hogy a radikálisokat luftballonként kezeli, a zsinórt hol feljebb, hol lejjebb engedi. Azzal nem számolt, hogy a zsinór ki is csúszhat a kezéből.

A luftballon most elszabadult. Orbán Viktor választási sajtótájékoztatóján nem a győzelmi mosoly zavart, ezt természetesnek tartom, hanem az, hogy szerinte ők az egyetlen párt, amelynek nincs mit elemeznie, gondolkodnia. De látom a saját tennivalóinkat is. Orbán Viktorék engedték ki a szellemet a palackból, de az, hogy a szellem ilyen erős, az az egész parlamenti elit, így a mi felelősségünk is.

A Jobbik több olyan körzetben ért el rekorderedményt, amelyek egy része a kisgazdák, más része viszont a mi szavazóbázisunk egy szeletének lakóhelye volt - mondta a politikus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.