BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vona: "Nem lépünk koalícióra a liberális Fidesszel"

A „cigánybűnözés” problémájának felvetése is sokat nyomott a latban, de önmagában kevés lett volna a 14 százalékon felüli eredményhez – mondta Vona Gábor a Heti Válaszban.

A Jobbik elnöke a hetilapnak úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy a cigánysággal kapcsolatos kérdések érdekelték a legtöbb szavazót, de fontos volt a multik bírálata, a magyar mezőgazdaság és a kisvállalkozók melletti kiállás is. Vona a lapnak leszögezte, a „cigánybűnözés” kifejezést továbbra is használni kívánják. „Nem azért, mert annyira megszerettük, hanem mert a jelenség milliók életét keseríti meg.”

Szerinte a sajtó torz képet sugall pártjáról, és mindenáron szélsőségesnek akarja azt bemutatni, holott náluk „vasárnap este sem a cigányellenesség, hanem a büszke magyarságtudat volt a levegőben.”

Mint mondta, a Magyar Gárdából kiszakadt holokauszttagadó szárnnyal nem akar közösséget vállalni, de véleményük büntetését a szólásszabadság korlátozásának tartaná. Vona Gábor leszögezte, az Országgyűlésbe készülnek, de a liberális Fideszel nem lépnek koalícióra. „Nem vagyok mentalista, sem parapszichológus, de gyümölcséről ismerszik meg a fa. Az Orbán Viktor vezette Fidesz pedig az utóbbi években liberális gyümölcsöket termett” – jelentette ki a Jobbik elnöke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.