BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A rendőrség megtiltotta a Szent Isvánt téri demonstrációt

A rendőrség megtiltotta egy, a budapesti Szent István térre szombat délutánra bejelentett demonstrációt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a közleményben a gyülekezési törvényben biztosított felhatalmazásával indokolta döntését.

Délelőtt érkezett bejelentés a BRFK-ra egy magánszemélytől a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevében, miszerint demonstrációt kíván tartani a Bazilikánál - írja a hvg.hu az MTI alapján.

Az MTI tudósítója kora délután a helyszínen azt látta, hogy a rendőrség a Bazilika előtti Szent István teret körbekordonozta, de a csatlakozó utcáknál az átjárást lehetővé teszik. A Bazilika mellett csapatszállító gépkocsik és mikrobuszok állnak, legalább félszáz rendőr van a környéken.

A BRFK a rendezvény megjelölt helyszínen és időpontban történő megtartását a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény 8. paragrafus 1. bekezdésében kapott felhatalmazás alapján megtiltja - olvasható a közleményben.

A BRFK nem vehette tudomásul és nem is tilthatta meg a szombatra, a Szabadság térre tervezett demonstrációt, ehhez azért nem volt hatásköre, mert a területre a belvárosi önkormányzat kulturális célra már korábban területfoglalási engedélyt adott ki - nyilatkozta az MTI-nek Tafferner Éva, a BRFK szóvivője pénteken.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.