BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai: összeomláshoz vezetne, ha az ellenzék mindent visszavonna

A kormányfő saját bevallása szerint nem csak bizonyos kellemetlen intézkedések menedzselésére szegődött. Bajnai Gordon a Népszabadságnak adott interjút.

Hetvenöt nap alatt a vállalt feladatok jelentős részét teljesítette kormány - így értékelte a Népszabadságnak adott interjújában a hétfői parlamenti szavazás utáni helyzetét Bajnai Gordon kormányfő, aki megfogalmazása szerint nem terminátornak, vagyis nem csak bizonyos kellemetlen intézkedések menedzselésére szegődött.

A kormányfő szerint az MSZP most az ország hosszú távú érdekét képviseli, "míg a Fidesz a régi nótát fújja, olyan ígéretekkel, amelyek teljesítésébe az ország belerokkanna" - számol be a Hírszerző az MTI alapján.

A miniszterelnök szerint a kormány intézkedéseit nagyságrendileg visszacsinálni lehetetlen, "ha mégis megpróbálják, helyettük sokkal fájdalmasabb intézkedést kéne hozni". Bajnai Gordon ezért veszélyesnek nevezte az ellenzék kommunikációját, mert - mint fogalmazott - "ha valóban mindent visszavonnak, amit eddig bejelentettek, akkor számításaink szerint a hiány tíz százalék körül lenne, ami azonnali összeomlást jelentene".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.