BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesti olimpia 2020? Demszky Kínában tárgyalt

Háromnapos hivatalos látogatáson Pekingben járt a múlt héten Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) elnöke és Beleznay Éva, Budapest főépítésze.

A találkozón a delegáció a magyar főváros 2020-as olimpiai kandidálásával kapcsolatban folytatott tárgyalásokat tervezési, rendezési és utóhasznosítási témákban a kínai illetékesekkel.

Demszky Gábor főpolgármester emlékeztetett arra, hogy Budapest már döntött a 2020-as olimpia megpályázásáról, amikor tavaly decemberben a fővárosi közgyűlés ötpárti igent mondott a BOM által előkészített Olimpia Törvényre és az olimpiai helyszíneket meghatározó városfejlesztési struktúratervre, ezért az érdemi munka már megkezdődött. Beleznay Éva főépítész hangsúlyozta, hogy nem az olimpia miatt fejleszt a város, hanem városfejlesztési céljaihoz húzóprojektnek tekinti az olimpiát.

Szalay-Berzeviczy Attila szerint Budapest 2020-as pályázata szempontjából fontos dátum lesz október 2-a, amikor is a Nemzetközi Olimpiai Bizottság dönt arról, hogy a Chicago, Madrid, Rio de Janeiro és Tokió négyesből mely város adhat otthont a 2016-os játékoknak. A BOM vezetője szerint a magyar érdekek szempontjából az amerikai kontinens két városa jelentené a legkedvezőbb döntést. Madrid esetleges győzelme 2028-ig levenné Budapest kandidálását a napirendről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.