BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fidesz: egyetlen pozitívum, hogy Gyurcsány Ferenc lemondott

A Fidesz nem számít a közeljövőben előrehozott választásra - mondta Navracsics Tibor.

Az elmúlt félév egyetlen pozitívuma Gyurcsány Ferenc lemondása volt, utána viszont rögtön előre hozott választásnak kellett volna jönnie - mondta Navracsics Tibor az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: Bajnai Gordon időben és tematikailag is szűkített spektrumban kormányoz, hiszen csak áprilisig vállalta a munkát, és csak a válságkezelést tartja feladatának, miközben már rég készülni kellene arra az időszakra is, amikor a világgazdaság újra elkezd húzni.

Ha áprilisban előre hozott választások jöttek volna, mára az országnak lenne egy olyan kormánya, amely tiszta politikai és mindenekelőtt társadalmi támogatást tud maga mögött, és négy évvel számolhat. Technikailag ez a kormány is kihúzhatja ugyan 2010 tavaszáig, de kérdés, van-e értelme - tette hozzá Navracsics Tibor, aki úgy látja, a választás, a választási kampány Bajnai Gordon véleményével szemben nem valamiféle apokalipszis, szükség van arra, hogy a politikai erők ütköztethessék érveiket, elmondhassák, hogyan irányítanák az országot.

A Fidesz ugyanakkor most nem lát olyan körülményt, ami miatt előre hozott választások jöhetnének, rendkívüli parlamenti ülésről nem tudnak, így a kérdés legkorábban szeptemberben kerülhet elő a parlamentben. Navracsics egyébként nem tud arról, hogy formálódik-e a Fidesz árnyékkormánya, de mind mondta, nem is dolga ezzel foglalkozni.

A Jobbik erősödéséről Navracsics Tibor azt mondta, ez elsősorban az MSZP problémája, mert az elemzések alapján egyértelmű, hogy döntően a kiábrándult MSZP-szimpatizánsok szavaztak át a radikális pártra,

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.