BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Giró-Szász: Ha az SZDSZ-en múlik, nem lesz előrehozott választás

A Századvég igazgatója szerint ha Kóka János marad az SZDSZ frakcióvezetője, a Bajnai-kormény minden további nélkül kitöltheti, ami a ciklusból még hátravan

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint a Kóka János vezette szabad demokrata frakció segítségével a szocialista kormány kitöltheti a kormányzati ciklust. Giró-Szász András hozzátette: racionális érv nem szól amellett, hogy a szocialisták átadják a kormányrudat, ám a párton eluralkodhat a pánik.

 Közjogilag a frakció és a párt külön működik - mutatott rá az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András, a Századvég Alapítvány igazgatója, aki szerint néhány "műbalhét" bizonyára láthatunk majd az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportjától, hogy a tömörülés érzékeltesse: képes az érdekérvényesítésre, ám ha a Kóka János által vezetett szabad demokrata frakción múlik, a választások normál időben lesznek.

Hozzátette: racionális érv nincs amellett, hogy a szocialisták idő előtt átadják a kormányrudat, ám ha eluralkodik a párton a politikai pánik, akkor már nem a racionális érvek döntenek. Az elemző példaként hozta azt az esetet, ha a párt támogatottsága 10 százalék alá csökken.

A Századvég Alapítvány igazgatója szerint a Fidesznek tudatosan és komolyan készülnie kell a kormányzás átvételére. Giró-Szász András azt mondta: pusztán az, hogy a legnagyobb ellenzéki párt korábban már volt kormányon, nem jelenti azt, hogy könnyű lesz elkezdenie a munkát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.