BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ha a polgárok új választást akarnak, az lesz" - Navracsics Japánról

A választópolgárok új választást akarnak és ezért új választás lesz. Minden olyan egyszerűnek tűnik – jellemzi a japán politikai helyzetet Navracsics Tibor a jobbklikk.hu-n.

A fideszes politikus szerint japánban a Liberális Demokrata Párt belenyugodni látszik az előrehozott választás tényébe: bár komoly kétségek vannak az ellenzéki Japán Demokrata Párt kormányképességét, egyáltalán kohézióját illetően.

„Mégsem hangoztatja egyetlen kormánypárti politikus sem, hogy nem engedhetjük meg magunknak az előrehozott választásokat vagy éppen veszélyes az országa az ellenzék esetleges győzelme” – írja.

Japánban nincsenek új választást követelő tüntetések. Csupán a sajtó teszi egyértelművé a kormányfő számára, hogy ennyi vesztes választás után távoznia kell.

A képlet Navracsics szerint: van egy, a választásokat sikertelen politikája miatt sorra elveszítő kormánypárt, egy nem túl erős ellenzék, egy határozott állásponttal bíró sajtó és természetesen színen vannak a szintén határozott véleménnyel bíró választópolgárok. A választópolgárok új választást akarnak és ezért új választás lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.