BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendvai: Ízléstelen lett volna gyurcsányozni a kongresszuson

Az MSZP nem pálfordulásra készül, hanem arra, hogy szorosabbá tegye a párt hagyományos bázisával való kapcsolatot és eddigi törekvéseit kiegészítse új karakterelemekkel – jelentette ki Lendvai Ildikó, aki szerint a választásokig erre elég lehet az idő.

A szocialista párt elnöke szerint a kongresszuson bebizonyosodott, hogy „törésálló a szervezet, és a kohézió erősebb a vitáknál" - írta a bama.hu az MTI cikke alapján.

Sikerült szerinte a túlzó szélsőségeket is elkerülni, például, hogy akkorát fordulnak balra, hogy a „nagy sürgés-forgás közepette kiesik a szekérből az elmúlt hét év modernizációs teljesítménye” - fogalmazott. Lendvai Ildikó szerint hiba azt gondolni, hogy az elmúlt hét évben minden rendben volt, legfeljebb csak rosszul kommunikáltak. A pártelnök elmondta: nem sikerült szövetségeseket találni, így túlságosan csak felülről diktált volt a reformpolitika.

Gyurcsányozás nem volt se pro, se kontra - válaszolta Lendvai Ildikó arra a kérdésre, hogy a kongresszuson lezárták-e a Gyurcsány-korszakot. Nem keresett senki személyes felelőst, és személyes dicsőséget sem, ez ízléstelen is lett volna - tette hozzá.

Lendvai Ildikó szerint ha jövőre egyértelműbbé válnak a gazdaság és a forint stabilizálásának első sikerei, és ki-ki megtapasztalhatja, hogy a személyi jövedelemadó-változások miatt több van a borítékban, az MSZP nem az esélytelenek nyugalmával, hanem az erős és komoly verseny szándékával vág neki a választásoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.