BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem alkalmaz sokkterápiát a netfüggőknél Kína - Már

A kínai egészségügyi minisztérium úgy döntött: betiltja az elektrosokk alkalmazását az internetfüggőnek ítélt betegeknél, miután ellentmondásos hírek jelentek meg a kezelés biztonságosságával kapcsolatban.

A döntésre azután került sor, hogy kiderült: Shandong tartományban egy pszichiáter mintegy 3 ezer internetfüggőnek tartott tinédzser esetében alkalmazott elektrosokk-terápiát. A kínai kormány több mint egy éve folytat intenzív kampányt az internetfüggőség ellen, hirdetve, hogy a világhálóval és elsősorban az internet kávézókban töltött idő káros hatással van a fiatalok családi életére – jelenti a Reuters.

Az "elektromos ráhatás terápia" kitalálója, a Yang bácsinak is nevezett Yang Yongxin a módszer mellett egy tábort is üzemeltet, ahol havi 805 dollárnak (158 ezer forint) megfelelő összegért kapnak rendszeresen elektrosokkot a bentlakók. A táborozók egyben szigorú katonai kiképzést kapnak és nem vehetik fel a kapcsolatot a külvilággal. AYang szervezetén kívül több mint kétszáz, internetfüggőség kezelésével foglalkozó intézmény tevékenykedik Kínában.

A kínai egészségügyi minisztérium honlapján tegnap jelent meg a közlemény, miszerint "az internetfüggőség esetében alkalmazott elektrosokk hatásossága klinikailag nem megalapozott, ezért orvosi alkalmazása kerülendő".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.