BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Parlagfű információ: kormánybiztost szeretne az ombudsman

Kezdeményezze a kormány a parlagfű elleni küzdelem kiemelt állami feladattá nyilvánítását és kormánybiztos kinevezését erre a területre - javasolja Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek biztosa.

Az ombudsman azt javasolja, hogy a parlagfű elleni küzdelemről készüljön önálló, egységes, átfogó törvény.

Véleménye szerint e területen önálló, világos feladatkörrel és erős, hatósági jogkörökkel felruházott szakmai testületre van szükség, amelynek kiemelt feladatává kell tenni intézkedési javaslatok kidolgozását – írja a Népszabadság az MTI nyomán.

Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa állásfoglalásában emlékeztet arra: az Alkotmánybíróság szerint az állam nem élvez szabadságot abban, hogy a környezet állapotát romlani engedje. Egyetért a korábban már vizsgálatot folytató általános ombudsmannal abban, hogy a parlagfű - mint a legveszélyesebb pollenallergia-okozó növény - folyamatos terjedése a környezet állapotának romlását jelenti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.