BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikeresebb-e Gyurcsány, mint Bajnai? - Elemzői vélemények

A Bajnai-kormány eddigi munkája eredményesebb volt, mint a Gyurcsány-kabineté - mondták az MTI-nek nyilatkozó politikai szakértők.

Juhász Attila, a Political Capital politológusa és Böszörményi-Nagy Gergely, a Nézőpont Intézet elemzője a kormány száz napját értékelte a távirati irodának.

A Gyurcsány-kormánnyal szemben az volt a legfőbb vád, hogy cselekvőképtelen, a Bajnai-kabinetről azonban ilyen kép nem alakult ki, rövid idő alatt sok döntést hozott, amelyeket "könnyen vitt" át a parlamenten – idézi Juhász Attilát a Hírszerző.

Sikeres volt a rövid távú pénzügyi válságkezelés. Politikailag ezekhez a döntésekhez a várakozásokon felül tudta biztosítani a parlamenti többséget a kormányzat. Ez annak is köszönhető, hogy az Országgyűlésben senkinek, még az ellenzéknek sem volt érdeke megakadályozni a válságkezelő lépéseket - fűzte hozzá.

A rövid távú válságkezelést úgy tudta megcsinálni a kormány, hogy közép és hosszú távon nem rontotta a magyar gazdaság pozícióit, ellentétben például a 2006-os Gyurcsány-csomaggal. Ugyanakkor az erősen kérdéses, hogy az MSZP politikailag profitálhat-e egyáltalán a kormány működéséből - emelte ki Juhász Attila.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.