BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szanyi: "Itt nem a politikusok korruptak, az egész rendszer az"

A szolidaritás erősítését és a korrupció visszaszorítását kellene az MSZP-nek a zászlajára tűznie - mondta Szanyi Tibor, a párt országgyűlési képviselője az InfoRádió Aréna című műsorában, aki továbbra is teljes vezetőváltást sürget az MSZP-n belül.

A korrupcióról szólva a képviselő elmondta: mára tarthatatlanná vált a helyzet, jogilag megfoghatatlan, az emberek igazságérzetét bántó ügyek - például közbeszerzések - tömkelege zajlik országszerte. "Itt nem a politikusok korruptak, az egész rendszer az" - idézi a politikust a rádió honlapja.

Szanyi Tibor megjegyezte: "Amikor közbeszerzésről beszéltem, azt legkevésbé önkritikus mondatnak szántam: ami fideszes önkormányzatoknál iparszerűen zajlik, az se kevés."

A képviselő úgy véli: ősszel a világgazdasági válságnak új hulláma érheti el Magyarországot, ám azt a cunamit már nem lesz képes pusztán a tartalékaival átvészelni. "Egyetlen eszközünk van, a szolidaritás" - hangsúlyozta a politikus.

"Itt az ideje, hogy következményei legyenek a tetteknek" - vélekedett Szanyi az MSZP-n belüli újítási javaslatai kapcsán. Elárulta: az év végén esedékes újabb kongresszuson a párt vezető testületét minden bizonnyal megújítják.

Szanyi már egy korábbi nyilatkozatában is kifejtette: baloldali fordulatra és teljes vezetőcserére van szükség az MSZP-ben. Mesterházy Attila, a párt frakcióvezetője ennek kapcsán kijelentette: károsnak tartja "ebben a tekintetben azt, amit [Szanyi] csinált".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.