BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szemet huny a kormány a kisebb szabálysértések felett

Kisebb szabálysértések esetén azonnali bírságolás helyett csak figyelmeztetni fognak a hatóságok - legalábbis ennek elérését célozza a kormány legújabb döntése. A bírságolás helyett figyelmeztetés rendszere főként a kis-és középvállalkozásokat érinti.

Arra kérjük a hatóságokat, hogy kisebb szabálysártásek esetén első alkalommal tekintsenek el a büntetéstől, csupán a figyelmeztetés eszközével éljenek - mondta Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter a ma délutáni kormányszóvivői tájékoztatón. Ezzel az intézkedéssel a kis- és közepes vállalkozások életét kívánják megkönnyíteni. Molnár Csaba elmondása szerint ugyanis gazdasági válság esetén még egy 10 ezer forintos pénzbírság is megterhelő lehet a kkv-knak.

Azok, akik úgy érzik, a hatóságok az indokoltnál még így is nagyobb bírságot szabtak ki, panaszt tehet a "Bírságbejelentő" oldalon, amely a www.magyarorszag.hu címen érhető el. A beérkezett kérelmeket 30 napon belül vizsgálják felül, s ha beigazolódik a panasz, el is törölhetik azt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.